Medijski odzivi na simpozij “Pozno pokristjanjevanje slovenskega ozemlja”

Medijski odmevi na simpozij “Pokristjanjevanje slovenskega ozemlja” in dogodek pri Mrzlem studencu. 
SOČAsnik
Mrzli studenec (Natalija Rot, letnik XVIII, št. 4, 2017, str.9-10)
Dnevnik:
Stara vera – vera v ilegali: hodili k maši, doma pa zlo preganjali z uroki stare vere (
Nataša Bucik Ozebek, 17.  8. 2017)

 
Slovenske Novice:
Izruvali sveto drevo in zatrpali sveti studenec (Vladimir Jerman, 18. 8. 2017) 
 
Primorske Novice:
Križarska vojska nad staroverne Kobaridce leta 1331 (Alenka Raspet, 18. 8. 2017) 

Staroverstvo je odgovor na plenilski kapitalizem  (Neva Blazetič, 16. 8. 2017) http://www.primorske.si/…/Staroverstvo-je-odgovor-na-plenil…

Revija Zarja:
Z zvojenjenm in uroki proti toči  (Tarej Dede, 22. 08. 2017) https://www.dropbox.com/sh/21pwat14wo87o37/AAACQmj45zkP8wA3lLmAyiuma?dl=0

Misteriji:
Križarji v Kobaridu (Igor Kernel, vinotok 2017)

Sansa Slovenija:
Staroverstvo je bilo živo še vse do 1. svetovne vojne. Bilo je strogo tajno, saj ga je katoliška cerkev preganjala. https://www.sensa.si/za-navdih/staroverstvo-je-bilo-zivo-se-vse-do-1-svetovne-vojne-bilo-je-strogo-tajno-saj-ga-je-katoliska-cerkev-preganjala/

Sobotna priloga Dela

Evropa (samo)okupirana, Slovenija (še vedno) kolonija? (Marko Hren, 21.10.2017)

http://www.delo.si/sobotna/evropa-samo-okupirana-slovenija-se-vedno-kolonija.html

Radio Trst/RAI:
(Aleksandra Čehovin, vinotok-gruden 2017)

Niz oddaj, kjer bodo predvajani posnetki predavanj iz simpozija v Kobaridu, bo mogoče poslušati vsak torek po poročilih ob 18h s pričetkom 23. vinotoka 2017 tudi online na tej povezavi: http://www.rai.tv/dl/portali/shared/player_audio.html?v=01

Napoved oddaj bo teden prej na tej povezavi:  http://www.sedezfjk.rai.it/dl/portali/site/page/Page-0945b88c-0f73-47c8-b965-e408a323eaec.html?refresh_ce

Deli

Z nadaljevanjem obiska se strinjate z uporabo piškotkov več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close