Najava letošnjega simpozija in izdaja zbornika

Po dobrem odzivu na lanski simpozij Pozno pokristjanjevanje slovenskega ozemlja v Kobaridu, smo se odločili, da bomo dogodek ponovili in ga skupaj s Turističnim društvom Kobarid organizirali tudi letos. Podrobno obvestilo sledi v kratkem skupaj z vabilom predavateljem, že sedaj pa vam zaupamo datum simpozija in vas vabimo, da si prihranite prost termin za udeležbo na simpoziju, ki bo  v soboto, 18. velikega srpana 2018, v Kobaridu.

Nabito polna dvorna na lanskem simpoziju.

Na željo udeležencev lanskega simpozija bomo letos na simpoziju osredotočeno obravnavali dve osrednji temi:: Poznavanje narave in naravnih pojavov v staroverstvu in Naravna sveta mesta (raziskave, zaščita, vizija). Tudi letos bo v večernem delu pri Mrzlem studencu kulturni program z glasbeno vsebino

V pripravi pa je tudi zbornik prispevkov z lanskega simpozija, ki bo predvidoma izšel do poletja. Zbornik bo na voljo tudi po znižani prednaročniški ceni.

Ob tem sporočamo še, da smo v rubriki O društvu uredili pregled društvenih aktivnosti v preteklih letih. Več tukaj: Klik.

Deli